bg_image

Oglas

Prihodnji krog PLTS

Volaš odločil tekmo v Celju

2017-03-05 17:42

V triindvajsetem krogu prvoligaškega tekmovanja sta se na celjski Areni Petrol srečali ekipi Celja in Kalcer Radomelj. Tokrat je kapetanski trak v odsotnosti Igorja Barukčiča nosil Luka Cerar, v prvi postavi pa so glede na tekmo prejšnjega kroga zaigrali tudi Rokavec, Janković, Babunski, Marinšek, Jugovar in Lidjan. Na žalost pa tudi to ni pomagalo v borbi za točke, saj je kljub borbeni in srčni predstavi zmaga ostala doma.

Od uvodnega sodnikovega žvižga so imeli Celjani terensko premoč, ki pa jim je ni uspelo unovčiti. Streli so praviloma končali za golom Ivačiča ali pa jih je radomeljska obramba uspešno blokirala. Nevarno je na polovici prvega polčasa s prostega strela poskušal Čirjak, a je za malo zgrešil cilj. Kar nekaj negodovanja pa je sprožila sodniška odločitev ob koncu 34. minute, ko je Babunski po ukradeni žogi na sredini igrišča in podaji v prazen prostor stekel sam proti vratarju Kotniku, od zadaj pa ga je podrl Travner, a se sodnik Vinčić ni odločil za prekršek, ki bi pomenil tudi Travnerjevo izključitev.

Podobna slika se je nadaljevala tudi v drugem polčasu, ko so po strelih Rahmanovića in Požeg Vancaša domači ogrožali vrata Radomljanov. Do edinega zadetka so Celjani prišli v 62. minuti, ko je podajo Požeg Vancaša izkoristil izkušeni Volaš. V preostanku tekme so Celjani z nekaj steli poskusili podvojiti vodstvo, a je strel Cvijanovića poletel mimo vrat, Volašev poskus s prostega strela pa je Ivačič brez težav ukrotil.

V zadnjih desetih minutah so se zbudili tudi Radomljani, ko je strel Šipka z glavo domači vratar ukrotil, v 86. minuti pa je imel izjemno priložnost Tin Karamatić, ki se je osamljen znašel na desni strani petmetrskega prostora, a je domači vratar njegov strel uspel ubraniti, prav tako pa je bil nekaj minut kasneje Kotnik uspešen ob Ejupovem poskusu z glavo.  Prav ob izteku rednega dela srečanja pa je še drugi zadetek dosegel  Volaš, a je bil ob tem v prepovedanem položaju.

                                                
23. krog Prve lige Telekom Slovenije
Celje - Kalcer Radomlje 1-0 (0-0)
Gledalcev:
400
Strelec: Volaš 62.
Opominjani: Pungaršek, Požeg Vancaš; Ejup, Janković, Marinšek.
Sodniki: Slavko Vinčić (glavni sodnik), Robert Vukan, Žiga Šumer (pomočnika), Alen Borošak (četrti sodnik).
Delegat: Danilo Levačič.

Celje: Kotnik, Čirjak (Cvek 46.), Džinić, Barišić, Travner (K), Pišek, Pungaršek (Galešić 79.), Belić, Rahmanović (Cvijanović 58.), Požeg Vancaš, Volaš. Na klopi: Rozman, Kous, Podlogar, Vidmajer. Trener: Igor Jovičević.
Kalcer Radomlje: Ivačič, Marinšek, Karamatić, Ejup, Lidjan, Balić, Rokavec (Jakovljević 67.), Jugovar, Janković (Šipek 71.), Cerar (K), Babunski (Nunić 54.). Na klopi: Andrić, Kramarić, Kovjenić, Jazbec. Trener: Adnan Zildžović.

 

A.S.
Foto: Rok Zore

Sponzorji

Kalcer Količevo Karton Športni park Radomlje Domžalec.si Domžalske novice Janez Kos s.p. Radio HIT Cedevita Tehnounion Zavarovalnica Triglav Eurokontakt Modri val Car Center Cerar JUB Avto Cerar Opara Vido s.p. Elektroerozija Igor Marjetič s.p.