bg_image

Oglas

Prihodnji krog PLTS

Vijolice boljše od Radomljanov

2016-11-20 20:40

V tekmo sedemnajstega kroga Prve lige Telekom Slovenije proti Mariboru so se Radomljani odpravili z novim trenerjem. Janeza Žilnika je zamenjal David McDonough, ki bo ekipo vodil do konca jesenskega dela prvenstva. Kljub pogumni igri rumenih so na koncu slavili Mariborčani z 0-3, dva zadetka pa je vpisal Aleks Pihler, ki je na stadionu ob Kamniški Bistrici igral kar nekaj časa v dresu Domžal.

V prvem polčasu je približno 600 gledalcev videlo igro med obema kazenskima prostoroma, zaključni streli pa so bili redki. Po dobrih dvajsetih minutah igre je do strela znotraj kazenskega prostora prišel Defendi, žoga se je odbila od Jazbeca, gostujoči igralci pa so zahtevali igranje z roko in najstrožjo kazen, a je glavni sodnik Nejc Kajtazovič upravičeno pustil, da se igra nadaljuje.

Gostje so povedli v 32. minuti srečanja, ko je Dare Vršič poslal predložek v kazenski prostor z levega kota, najvišje pa je skočil Marko Šuler in z glavo zatresel domačo mrežo. Pihler je pet minut kasneje podvojil vodstvo svoje ekipe, potem ko se je odločil za silovit strel s tridesetih metrov.

V drugem polčasu so Radomljani nekoliko bolj pritisnili na vrata gostov, na drugi strani pa se je z nekaj izrednimi obrambami izkazal domači vratar Aljaž Ivačič. Po dobri uri igre je Šipek prišel do nevarnega strela z osemnajstih metrov, Handanović pa se je moral krepko potruditi, da je žogo izpod prečke odbil v kot. Na drugi strani je odbito žogo z dvajsetih metrov proti golu domačih poslal Pihler, žoga se je na poti do vrat odbila od enega domačih branilcev, a jo je uspelo Ivačiču ukrotiti. Vratar domačih se je z obrambama izkazal še ob poskusih Vršiča, Boharja in Zahovića, pri prvem poskusu pa je nato žogo pred Boharjem izbil Jazbec.

Piko na i je dve minuti pred iztekom devetdesetih minut postavil Pihler, ki je streljal s približno dvajsetih metrov, žoga pa je na poti zadela enega izmed domačih branilcev in končala za hrbtom Ivačiča.


17. krog Prve lige Telekom Slovenije, Športni park Domžale
Kalcer Radomlje - Maribor 0-3 (0-2)
Gledalcev:
600
Strelca: Šuler 32., Pihler 37., 88.
Opominjani: Jazbec, Marinšek; Janža, Šme.
Sodniki: Nejc Kajtazović (glavni sodnik), Robert Vukan, Eric Herženjak (pomočnika), Darjan Kovačič (četrti sodnik).
Delegat: Dušan Bezjak.

Kalcer Radomlje: Ivačič, Kumer (Marinšek 53.), Zukić, Lidjan (Nunić 73.), Jazbec, Barukčić (K), Kovjenić, Janković, Cerar (Jugovar (62.), Gajić, Šipek. Na klopi: Andrić, Karamatić, Balić, Primc. Trener: David McDonough.

Maribor: Handanović, Janža, Šuler, Pihler, Sallalich (Bohar 65.), Tavares (K) (Hotić 82.), Vršič, Kabha (Vrhovec 77.), Defendi, Šme, Zahović. Na klopi: Obradović, Omoregie, Viler, Mertelj. Trener: Darko Milanič.

 

A.S.
Foto: Rok Zore

Sponzorji

Kalcer Količevo Karton Športni park Radomlje Domžalec.si Domžalske novice Janez Kos s.p. Radio HIT Cedevita Tehnounion Zavarovalnica Triglav Eurokontakt Modri val Car Center Cerar JUB Avto Cerar Opara Vido s.p. Elektroerozija Igor Marjetič s.p.