bg_image

Oglas

Prihodnji krog PLTS

VIDEO: Z gorenjske prestolnice s +5

2011-04-01 07:00Vendarle pa nikdar ne gre delati računov brez krčmarja in tako so imeli tudi naši fantje svoje načrte in račune, katere so bili pripravljeni položiti na zelenico v športnem parku Zarica ter pokazati svoje znanje in sposobnosti.

Da bo srečanje težko in polno taktičnih postavitev, ter da bodo odločale malenkosti, so čivkali že ptiči na vejah, derbi pa je na tekmo privabil kar lepo število gledalcev, saj si je dvoboj prvo in drugo uvrščene ekipe ogledalo več kot 250 gledalcev, kar je ponovno najvišja obiskanost izmed vseh tekem 3. SNL-zahod in kar zvezda stalnica naše ekipe, pa naj igramo doma ali v gosteh.

Derbi se je pričel s 30-minutno zamudo zaradi tehničnih težav, ki pa niso vplivale na sam začetek srečanja. Igra v prvih minutah je potekala po sredini igrišča, najlepšo priložnost v prvih 20ih minutah pa so imeli domačini, ko se je sam pred vratarjem Bičkom (ki v vratih več kot odlično nadomešča poškodovanega Juračiča), znašel kranjski napadalec, ki pa je žogo za las poslal prek vrat. V drugem delu prvega polčasa so naši fantje stopili na plin in nakazali svojo namero v Kranju, za nameček pa je Lunder, nekaj minut pred zaključkom prvih 45 minut, s prostega strela, kakih 25 metrov od vrat domačega vratarja, zatresel prečko in tako napovedal zanimivo nadaljevanje.

Drugi del se je pričel s prevlado naših nogometašev, ki jo je v 59. minuti kronal Jure Škafar (ki je za zadetek po vstopu v igro potreboval le slabi dve minuti). Lunder je prekrasno prodrl po desni strani, podal na drugo vratnico, na kateri pa se je sijajno znašel Škafar in dobesedno simuliral zadetek iz srečanja v jesenskem delu, ko je ravno on poskrbel za zmago naših fantov z 1:0. Po vodstvu so se radomljani pametno postavili v polju in prepustili delno pobudo domačinom, ki pa so postajali vse nevarnejši. Poleg nekaj zgrešenih priložnosti, obrambah Francija Bička in zadeti vratnici ter prečki v enem samem napadu, so zapravili tudi dve 100% priložnosti in slutiti je bilo, da bodo naši fantje iz Kranja prišli kot zmagovalci. Nato pa je prišla 83. minuta in prekršek nad radomeljskim kapetanom, Darkom Karapetrovičem, kakih 25 metrov od domačih vrat. Ponovno (tako kot v prvem delu) si je žogo namestil Marko Lunder in s prekrasnim strelom pod prečko postavil končno izzid 2:0. Domačini so nato še poskušali z obupnimi napadi, ki niso obrodili sadov, za nameček pa si je direktni rdeči karton in pot v slačilnico v 91. minuti prislužil domači napadalec Đurković Enis.

Radomljani so si s tokratno zmago priigrali najvišjo prednost na lestvici v sezoni, saj imajo pred tokratnimi nasprotniki že 5 točk naskoka. Vendarle pa je čez teden dni na vrsti novo pomembno srečanje in že tretja težka tekma zapored, saj v športni park Radomlje prihaja ekipa Ljubljane, ki pa je edina ekipa, ki je uspela premagati naše fante in sicer 3:0 v 3. krogu. Vsekakor se bodo varovanci trenerjev Rajka Jeršina in Jureta Kaplje poskušali oddolžiti za ta poraz in naredili vse, da pokažejo, da niso zaman na prvem mestu 3. SNL-zahod.

Vabljeni torej vsi gledalci, navijači in pa seveda tudi Mlinarji (katerih pomoč bi vsekakor prišla še kako prav), na srečanje 16. kroga 3.SNL-zahod, v športni park Radomlje, v nedeljo, 3. aprila, ob 16.30 uri.

V prihodnjih dneh bomo objavili tudi videoreportažo s tekme, s priložnostmi, zadetki in izjavami po tekmi, tako kot v preteklem krogu.

Lestvica in spored srečanj 16. kroga 3. SNL-zahod

U.J.

Sponzorji

Kalcer Količevo Karton Športni park Radomlje Domžalec.si Domžalske novice Janez Kos s.p. Radio HIT Cedevita Tehnounion Zavarovalnica Triglav Eurokontakt Modri val Car Center Cerar JUB Avto Cerar Opara Vido s.p. Elektroerozija Igor Marjetič s.p.