bg_image

Oglas

Prihodnji krog PLTS

VELIK USPEH MLADIH RADOMLJANOV NA DOMAČEM TURNIRJU!

2017-04-25 13:07

V nedeljo se je v Športnem parku Radomlje odvijal 2. dan kvalifikacijskega turnirja Cordial Cup. Tokrat je bila na vrsti selekcija U-13 in domača selekcija, pod vodstvom trenerja Matica Robide in pomočnika Vida Kršmanca, je tokrat navdušila in osvojila 3. mesto ter s tem izenačila najboljšo uvrstitev mladih Radomljanov na domačem turnirju.

V nedeljo, 23.4.2017, je v Športnem parku Radomlje potekal drugi dan največjega turnirja za mlade v Sloveniji. Po selekciji  U-11, ki je imela turnir prejšnji dan, so bili tokrat na vrsti fantje, ki po starosti spadajo v kategorijo U-13.

Turnirja se je udeležilo kar 32 ekip, ki so bile razporejene v 8 skupin s po 4imi ekipami. Prisotne so bile vse najboljše slovenske in tudi nekaj tujih, kar je obetalo izjemno zanimive tekme in vsi igralci, starši in drugi obiskovalci so že nestrpno pričakovali začetek tekmovanja.

Prve tekme so se začele ob 9:00, za naše fante pa je bila 1. tekma na sporedu ob 10:00 z nosilcem skupine, NK Muro. Fantje so bili pravi že od samega začetka tekme in so z zmago z 1:0 otvorili turnir ter s tem napovedali, da je danes njihov dan. Sledila je tekma s Kamnikom, kjer je bil končni rezultat prav tako 1:0, čeprav bi bila zmaga lahko precej višja. Za konec pa še obračun za prvo mesto v skupini, ki je edino vodilo v 1/4 finale. Z 2:0 je padel še Dravograd in vsi smo že nestrpno pričakovali 1/4 finale z Olimpijo. Fantje so prikazali izjemno predstavo, z borbenostjo in odgovorno igro hitro dosegli zadetek po izjemnem prodoru, v zadnji minuti pa zadeli še enkrat in se tako prebili do polfinala. V polfinalu pa so sledili Dragomer Dolomiti. Tekma je bila trda in precej razrtrgana na obeh straneh, zato so o potniku v finale odločale enajstmetrovke. Po neverjetno napeti seriji udarcev je sledila odločilna zgrešena enajstmetrovka na domači strani in Dolomiti so se uvrstili v finale. Potem pa še zadnja tekma turnirja z, po imenu najeminentnejšim nasprotnikom, NK Maribor. Domači so bili v podrejenem položaju, vendar so s kančkom športne sreče, ki je v polfinalu na žalost ni bilo, ohranili mrežo nedotaknjeno, sami pa zadeli po napaki mariborskega vratarja in se tako po 20ih minutah velike borbe zasluženo veselili 3. mesta in izenačene najboljše uvrstitve katerekoli domače selekcije na Cordial Cupu.

Iskrene čestitke fantom, trenerjema in najboljšim navijačem!

VSI ZA ŠAMPIONE RUMENE!

Tekst: M. R.

Sponzorji

Kalcer Količevo Karton Športni park Radomlje Domžalec.si Domžalske novice Janez Kos s.p. Radio HIT Cedevita Tehnounion Zavarovalnica Triglav Eurokontakt Modri val Car Center Cerar JUB Avto Cerar Opara Vido s.p. Elektroerozija Igor Marjetič s.p.