bg_image

Oglas

Prihodnji krog PLTS

Točke ostale doma

2017-03-12 10:12

24. krog tekmovanja v Prvi ligi Telekom Slovenije je Radomljanom prinesel gostovanje na Bonifiki, kjer so proti Luki Koper v inavguracijski prvoligaški sezoni osvojili svojo prvo zmago v tem tekmovanju. Luka Koper je spomladansko sezono začela z remijem in zmago, Radomljani pa so na gostovanje odšli s popotnico dveh porazov. Tokrat so obalo zapustili sklonjenih glav, domačini so tekmo dobili s 4-1.

Tekmo so podjetneje začeli domači, ki so prišli do lepe priložnosti že v tretji minuti, ko je po kombinaciji Pučka in Ibričića slednji prišel do strela znotraj kazenskega prostora, a se je z odlično obrambo izkazal vratar Ivačič. Štiri minute kasneje pa so domačini že vodili z 1-0. Po kotu je Ivačič odbil žogo, a le do domačega kapetana Pranjića, ki je "s prve" ustrelil s 13 metrov in neubranljivo zadel.

Po zadetku so Radomljani vzpostavili ravnotežje na igrišču in tudi prevzeli pobudo. Pritisk se jim je obrestoval v 24. minuti, ko se je za strel z več kot tridesetih metrov odločil Balić in s pravim evrogolom od prečke poravnal rezultat. Po pol ure igre pa so domači že spet vodili. Pekuson je preigraval na levi strani, zavil proti vratom in z natančnim strelom z levega roba kazenskega prostora z desnico neubranljivo poslal žogo od oddaljene vratnice v gol Radomljanov. Prav ob izteku prvega polčasa pa so imeli priložnost za izenačenje Radomljani , saj se je v dvoboju z domačim vratarjem znašel Jugovar, a je Antolović z nogo ubranil njegov strel po tleh.

Tudi v drugem delu srečanja so igralci obeh moštev nadaljevali z visokim tempom igre, več priložnosti pa so si priigrali domači. Po dvojni podaji je znotraj kazenskega prostora do strela prišel Andrejašič, Ivačič pa je žogo s težavo odbil v kot. Nenatančno pa sta poskušala Pranjić in še enkrat Andrejašič, oba strela pa sta končala za vrati Radomljanov.

v 63. minuti pa je znova udaril Pekuson, ki je z dvajsetih metrov, malce z leve strani, žogo neubranljivo poslal v daljši zgornji kot vrat. Radomljanom je znižanje rezultata poskusil priigrati razpoloženi Balić, ki pa je s triindvajsetih metrov meril malce nenatančno. Končni rezultat pa je v 76. minuti postavil Pučko po preigravanju na levi strani v kazenskem prostoru, nato pa je s kakih sedmih metrov žogo poslal za hrbet Ivačiča.

24. krog Prve lige Telekom Slovenije
Luka Koper - Kalcer Radomlje 4-1 (2-1)
Gledalcev:
500
Strelci: Pranjić 7., Pekuson 30., 63., Pučko 76.; Balić 24.
Opominjan: Barukčić.
Sodniki: Roman Glažar (glavni sodnik), Aleš Skok, David Gabrovec (pomočnika), Vojko Goričan (četrti sodnik).
Delegat: Dušan Bezjak.

Luka Koper: Antolović, Paljk, Datković, Gregov, Andrejašič, Hodžić (Križman 75.), Teijo, Pučko, Pranjić (K) (Kokorović 80.), Pekuson (Krivičić 80.), Ibričić. Na klopi: Adam, Lukanović, Dedić, Vekić. Trener: Igor Pamić.
Kalcer Radomlje: Ivačič, Kramarič, Ejup, Karamatić, Marinšek, Barukčić (K) (Janković 50.), Balić, Jugovar (Šipek 65.), Cerar, Predragović, Nunić (61. Vasilj). Na klopi: Andrić, Babunski, Jakovljević, Jazbec. Trener: Adnan Zildžović.

 

 

A.S.
Foto: Rok Zore

Sponzorji

Kalcer Količevo Karton Športni park Radomlje Domžalec.si Domžalske novice Janez Kos s.p. Radio HIT Cedevita Tehnounion Zavarovalnica Triglav Eurokontakt Modri val Car Center Cerar JUB Avto Cerar Opara Vido s.p. Elektroerozija Igor Marjetič s.p.