bg_image

Oglas

Prihodnji krog PLTS

Točka za zaključek jesenskega dela

2016-12-11 11:07

V 21. krogu jesenskega dela Prve lige Telekom Slovenije, ki je bil hkrati tudi zadnji v tem koledarskem letu, so Radomljani gostovali v Novi Gorici. Na prvem letošnjem gostovanju pri Goričanih so bili rumeni že blizu zmagi, a so po golih Arčona igrišče zapustili sklonjenih glav. Tokrat so si priborili točko, v 93. minuti pa bi lahko odnesli domov vse tri točke.

Tekmo so nekoliko odločneje začeli domačini in si pripravili dva zaključna strela v uvodnih desetih minutah, Burgić in Škarabot sta znotraj kazenskega prostora streljala prek vrat. Radomljani so nato vzpostavili ravnotežje na sredini igrišča, do večje priložnosti pa so prišli domači, ko bi lahko Burgić zatresel mrežo z devetih metrov, a je bil tudi tokrat nenatančen.

Po pol ure igre pa so Radomljani prišli do kota po nevarnem strelu Balića z roba kazenskega prostora. Z leve strani je predložek v kazenski prostor podal Janković, na oddaljeni vratnici je v prazen prostor vtekel Karamatić in z glavo zabil svoj prvenec v dresu Kalcer Radomelj. V prvem delu igre so gledalci videli še nevaren poskus Jankovića s prostega strela, na drugi strani sta poskusila še Arčon in Burgić, a sta bila vratarja na svojih mestih.

Prvi del drugega polčasa je bil nekoliko manj "darežljiv" z zaključnimi streli, kot pa prvi. Burgić in Kotnik sta bila nenatančna za domače, v vrstah rumenih pa je prek gola streljala Nunić. Po šestdeseti minuti so domači še bolj stisnili Radomljane na njihovo polovico in iskali zadetek za izenačenje. To je prišlo v 80. minuti, potem ko je po kotu  desne strani z glavo zadel rezervist Kotnik.

V zaključku tekme pa bi obe ekipi kaj hitro lahko odnesli vse tri točke. Najprej se je v imenitni priložnosti znašel Osuji, ki je prišel do strela z glavo z nekaj metrov, s fantastično obrambo pa se je izkazal radomeljski čuvaj mreže Ivačič. V tretji minuti sodnikovega dodatka pa se je po podaji Marinška z desne strani v kazenski prostor sam pred Sorčanom znašel Nunić. Vratar Gorice je bil že na tleh, Nuniću pa je šla žoga nekoliko "preko noge", tako da je ostalo pri delitvi točk.

21. krog Prve lige Telekom Slovenije, Športni park Gorica
Gorica -Kalcer Radomlje 1-1 (0-1)
Gledalcev:
300
Strelca: Kotnik 80.; Karamatić 30.
Opominjani: Curk, Škarabot; Lidjan, Jugovar.
Sodniki: Vojko Goričan (glavni sodnik), Janez Lunežnik, Aleksander Burjan (pomočnika), Iztok Gornjak (četrti sodnik).
Delegat: Iztok Gustinčič.

Gorica: Sorčan, Škarabot, Kapić, Burgić, Arčon (Kolenc 55.), Grudina, Žigon, Kotnik (70.), Jogan (K), Curk, Boben, Nagode (Osuji 46.). Na klopi: Štrukelj, Celcer, Kavčič, Franciosi. Trener: Miran Srebrnič.

Kalcer Radomlje: Ivačič, Karamatić, Zukić, Lidjan, Jazbec (Marinšek 82.), Barukčić (K), Balić, Janković (Gajić 78.), Cerar (Kovjenić 85.), Nunić, Jugovar. Na klopi: Andrić, Primc, Kosec, Šipek. Trener: David McDonough.

 

A.S.
Foto: Rok Zore

Sponzorji

Kalcer Količevo Karton Športni park Radomlje Domžalec.si Domžalske novice Janez Kos s.p. Radio HIT Cedevita Tehnounion Zavarovalnica Triglav Eurokontakt Modri val Car Center Cerar JUB Avto Cerar Opara Vido s.p. Elektroerozija Igor Marjetič s.p.