bg_image

Oglas

Prihodnji krog PLTS

ŠPORTNO AKTIVNI PETEK IN SOBOTNI IGRALNI DAN

2017-06-01 22:04

V petek 26. 5. 2017 je bilo v Športnem Parku Radomlje spet veselo. Ker so bili na ta dan otroci Osnovne šole Preserje pri Radomljah prosti pouka, smo za vse učence od 1. do 5. razreda organizirali športno aktivni dan, tekom katerega so se otroci zabavali, družili in skozi šport krepili prijateljske vezi.

Dan smo začeli z medsebojnim spoznavanjem in otroškim pozdravom soncu. Ko smo se dodobra ogreli, smo poprijeli za loparje in igrali badminton, nogomet, se razdelili v skupine in tekmovali v štafetnih igrah. Sledila je nogometna tekma vseh otrok proti trenerjem, kjer so otroci prepričljivo zmagali. Ker so nam moči po dopoldanskem delu dneva počasi že pojenjale, smo si privoščili malico, po kateri smo se peš odpravili na odbojkarsko igrišče na mivki, na Škrjančevo.

Tam so se otroci najprej spoznali z osnovnimi odbojkarskimi udarci, se razdelili v skupine in igrali odbojko na mivki. Nekateri otroci so se pomerili tudi v gradnji peščenih gradov, pri čemer so neizmerno uživali. Priložnost smo izkoristili tudi za igranje nogometa na mivki. Po aktivnostih se je prileglo tudi malo počitka v senci, kjer smo pojedli kosilo, se odžejali in se počasi opravili nazaj v Športni park, kjer so otroci ob sladkanju s sladoledom pričakali svoje starše in se polni lepih vtisov odpravili domov.

Športno aktivnemu petku je sledila tudi z otroško radoživostjo obarvana sobota, ko se je v Športnem parku Radomlje odvil IGRALNI DAN. Na njem so sodelovali vsi tisti otroci, ki pod vodstvom trenerja Matjaža Obrstarja obiskujejo nogometne krožke v OŠ Preserje pri Radomljah, OŠ Vodice in podružnični šoli Utik.  Pri sami izvedbi igralnega dne so sodelovali tudi nekateri igralci mladinske selekcije. Otroci so staršem ponosno predstavili skozi leto pridobljeno nogometno znanje, se pomerili v nogometnih tekmah in na koncu iz rok članske ekipe prejeli tudi prave medalje.

Športno aktivni petek in sobotni igralni dan sta tako predstavljala zgolj uverturo v aktivno in razgibano poletje, ko bo v Športnem parku Radomlje, tokrat že 10 leto zapored, potekala POLETNA NOGOMETNA ŠOLA IN ŠPORTNO AKTIVNE POČITNICE, o katerih lahko več preberete na TEJ POVEZAVI.

Tekst: Gala A. R.

FOTO: Gala A. R.

Sponzorji

Kalcer Količevo Karton Športni park Radomlje Domžalec.si Domžalske novice Janez Kos s.p. Radio HIT Cedevita Tehnounion Zavarovalnica Triglav Eurokontakt Modri val Car Center Cerar JUB Avto Cerar Opara Vido s.p. Elektroerozija Igor Marjetič s.p.