bg_image

Oglas

Prihodnji krog PLTS

Šest zadetkov, tri enajstmetrovke, točke pa v Gorico

2016-10-03 14:02

Po dvanajstem krogu Radomljani še naprej ostajajo na desetem mestu lestvice. Tokrat so se srečali z Goričani, ki so jih v domžalskem Športnem parku že premagali. Glavni sodnik srečanja Andrej Žnidaršič je kar trikrat pokazal na belo točko, vsakič v korist gostov. Radomljani bi kaj kmalu lahko prišli do preobrata, a so si tri točke vseeno priigrali gostje.

Prvič je glasni sodnik srečanja na belo točko pokazal že v 17. minuti, ko je Anđelković podrl Nagodeta v kazenskem prostoru, minuto kasneje pa je Burgić zanesljivo izvedel kazenski udarec. Šest minut kasneje so gostje povišali vodstvo, po predložku z desne strani je ob prvi vratnici najvišje skočil Nagode in s sedmih metrov z glavo poslal žogo v gol.

Po zadetku so se prebudili tudi domači. Strel Kovjenića s prostega strela je Sorčan odbil, kasneje pa sta s streli poskusila še Stoiljković, ki je nastreljal enega od branilcev, nato pa še Barukčić, ki je iztržil kot. Za goste sta s streloma poskusila tudi Burgić in Žigon, a je prvi slabo zadel žogo, slednji pa je z dvajsetih metrov ciljal mimo.

Na začetku drugega polčasa je bil pri strelu dvakrat Žigon, prvič pa je celo zatresel mrežo, stranski sodnik  Dejan Švarc pa je označil prepovedani položaj. V drugo je Žigon streljal mimo. Radomljani so v dveh minutah prišli do treh zaključnih strelov; najprej je Gajić streljal in iztržil kot, po kotu pa je Barukčić po posredovanju Sorčana z glavo zatresel prečko. Po novem kotu je nevarno poizkusil Anđelković, z glavo je bil malce nenatančen.

V 61. minuti pa nova enajstmetrovka. Tokrat je po predložku z desne strani z roko igral Kovjenić, še enkrat pa je bil iz bele točke uspešen kapetan Goričanov Burgić. Rumeni so nato nekajkrat prišli do zaključnih strelov, a so bili poskusi Stoiljkovića, Nunića in Anđelkovića neuspešni. Na drugi strani je bil po poizkusih Nagodeta, Curka in Grudine uspešnejši vratar Ivačič.

Žarek upanja je za domače posijal v 78. in 80. minuti, ko so na hitro dosegli dva zadetka. Najprej je po preigravanju na desni strani na vrhu kazenskega prostora s strelom proti oddaljeni vratnici zadel Šipek, nato pa je po predložku Vidmarja z leve strani mrežo gostov z glavo zatresel še Nunić.

Vse upe Radomljanov pa je razblinil Kapić, ki je po igranju Anđelkovića z roko in posledično rdečem kartonu še tretjič na tekmi kazenski strel za svojo ekipo spremenil v gol. Po reprezentančnem premoru se bodo Radomljani odpravili na gostovanje v Kidričevo, kjer jih čaka tekma 13. kroga proti Aluminiju.


12. krog Prve lige Telekom Slovenije
Kalcer Radomlje - Gorica 2-4 (0-2)

Gledalcev: 400
Strelci: Šipek 78., Nunić 80.; Burgić 18., 62. (oba 11-m), Nagode 24., Kapić 83. (11-m)
Opominjani: Cerar, Kovjenić, Balić, Burgić, Curk.
Izključen: Anđelković 83.
Sodniki: Andrej Žnidaršič (glavni sodnik), Dejan Povšnar, Dejan Švarc (pomočnika), Dejan Balažic (četrti sodnik).
Delegat: Sandi Kranjec.

Kalcer Radomlje: Ivačič, Stoiljković, Marinšek (Gajić 57.), Anđelković, Jazbec, Barukčić (K), Kovjenić, Cerar, Osmanaj (Nunić 46.), Balić (Vidmar 71.), Šipek. Na klopi: Kruljac, Kosec, Jugovar, Karamatić. Trener: Janez Žilnik.

Gorica: Sorčan, Celcer, Burgić (K) (Kotnik 79.), Arčon (Kapić 75.), Kolenc, Grudina, Žigon, Kavčič, Curk, Boben, Nagode (Osuji 86.). Na klopi: Januš, Gregorič, Humar, Jogan. Trener: Miran Srebrnič.

 

A.S.
Foto: Rok Zore

Sponzorji

Kalcer Količevo Karton Športni park Radomlje Domžalec.si Domžalske novice Janez Kos s.p. Radio HIT Cedevita Tehnounion Zavarovalnica Triglav Eurokontakt Modri val Car Center Cerar JUB Avto Cerar Opara Vido s.p. Elektroerozija Igor Marjetič s.p.