bg_image

Oglas

Prihodnji krog PLTS

Koper še drugič v sezoni boljši

2016-11-01 11:36

Radomljani so v 15. krogu v Domžalah gostili ekipo Luke Koper, proti katerim so v prvi prvoligaški sezoni že dvakrat slavili. Igralci in navijači so se tudi tokrat nadejali podobnemu izidu, a so imeli Koprčani svoje načrte. Radomljani so kljub zadetku Nunića, ki je znižal na 1-2, na koncu tekmo izgubili z 1-3.

To je bil dvoboj ekip, ki sta že nekaj časa brez zmage, urok pa je uspelo prekiniti Luki Koper. Slednji so si pripravili več zaključni strelov v prvem polčasu, a so imeli Radomljani na sredini igrišča nekoliko več od igre. Na začetku tekme strela Ibričića in na drugi strani Kovjenića nista vznemirjala vratarjev, je pa domači vratar Ivačič dvakrat lepo posredoval, prvič po strelu Dedića z desne strani na prvo vratnico, drugič pa je refleksno ubranil poskus Pučka z bližine.

Nemočen pa je bil v 29. minuti, ko je Pranjić izvedel prosti strel s 45 metrov in našel Pekusona v kazenskem prostoru Radomljanov, ta pa je z diagonalnim strelom po tleh poskrbel za vodstvo Kopra. Slednji so poskušali podvojiti vodstvo še v prvem polčasu, a sta Andrejašič in Pekuson streljala čez gol.

V drugem polčasu pa sta si ekipi pripravili kar nekaj priložnosti že na začetku. Tri minute po začetku nadaljevanja bi lahko Radomljani izenačili, ko je dolgo podajo Barukčića v kazenski prostor gostov vratar Antolović slabo ocenil, do žoge pa je prišel Cerar. Ta je s podajo na rob kazenskega prostora takoj zaposlil Gajića, ki pa je žogo poslal mimo vrat. Že v naslednji minuti se je v ugodnem položaju za strel znašel še Pekuson, a mu je vratar Ivačič dobro zaprl kot in njegov strel uspel odbiti v kot. Vznemirjenja pa še ni bilo konec, saj se je minuto za tem v lepi priložnosti za izenačenje po podaji Gajića znašel Jugovar, a je žogo poslal v naročje koprskega vratarja.

V 56. minuti pa so gostje podvojili vodstvo. Pranjić je prodrl po levi strani in poslal ostro žogo po tleh na oddaljeno vratnico, kjer pa je Andrejašič nato z diagonalnim strelom v malo mrežo nato zadel za 0-2. Gostje so dobili krila in si pripravili še nekaj priložnosti, a streli niso bili natančni. Na drugi strani pa je prečko gostov zatresel Šipek, ki je streljal z leve strani s približno petindvajsetih metrov.

Kar pa ni uspelo Šipku, pa je nekaj minut za tem uspelo Nuniću. Po lepi kombinaciji podaj Jazbeca, Jankovića in Šipka je Janković s podajo v kazenski prostor našel Nunića, ta pa je ob Dediću žogo med nogama gostujočega vratarja poslal v gol.

V 78. minuti pa so gostje prišli do enajstmetrovke, potem ko je Šipek nepravilno zaustavil Pekusona v svojem kazenskem prostoru, sodnik Vinčić pa je takoj pokazal na belo točko. Zanesljiv izvajalec je bil Ibričić. Do konca tekme so si nekaj lepih priložnosti za znižanje izida pripravili domači. Dvakrat je poskusil Janković; najprej je silovito streljal z desne strani z osmih metrov, vratar Antolović je strel ob bližnji vratnici refleksno odbil, nato pa je z glavo poslal žogo čez gol po predložku Nunića. Do strela z glavo je nato prišel še Barukčić, a je žogo prav tako poslal mimo vrat.


15. krog Prve lige Telekom Slovenije, Športni park Domžale
Kalcer Radomlje - Luka Koper 1-3 (0-1)
Gledalcev:
200
Strelci: Nunić 57.; Pekuson 29., Andrejašič 56., Ibričić 79. (11-m)
Opominjana: Ibričić, Teijo.
Sodniki: Slavko vinčić (glavni sodnik), Tomaž Klančnik, Tadej Friš (pomočnika), Roman Glažar (četrti sodnik).
Delegat: Leopold Roglič.

Kalcer Radomlje: Ivačič, Kumer, Stoiljković, Anđelković (Balić 72.), Jazbec, Barukčić (K), Kovjenić, Jugovar (Janković 61.), Cerar, Gajić (Nunić 61.), Šipek. Na klopi: Kruljac, Zukić, Marinšek, Kosec. Trener: Janez Žilnik.

Luka Koper: Antolović, Sikošek, Pranjić, dedić, Andrejašič, Teijo, Ibričić, Pučko (K), Jurina (Kokorović 87.), Muslimović (Štromajer 70.), Pekuson (Posavac 90.). Na klopi: Simčič, Horvat, Vekić, Park. Trener: Igor Pamić.

 

 

A.S.
Foto: Rok Zore

Sponzorji

Kalcer Količevo Karton Športni park Radomlje Domžalec.si Domžalske novice Janez Kos s.p. Radio HIT Cedevita Tehnounion Zavarovalnica Triglav Eurokontakt Modri val Car Center Cerar JUB Avto Cerar Opara Vido s.p. Elektroerozija Igor Marjetič s.p.