bg_image

Oglas

Prihodnji krog PLTS

Gajić prinesel točko Radomljanom

2017-04-10 21:14

Preteklo soboto sta se soseda Kalcer Radomlje in Domžale še četrtič letos pomerila na občinskem derbiju v sklopu 28. kroga Prve lige Telekom Slovenije. Če je sedmi derbi postregel s prvo zmago Radomljanov (0-2), pa je osmi prinesel tudi prvi neodločen rezultat. Po sumljivo dosojeni enajstmetrovki je Ivan Firer popeljal Domžalčane v vodstvo, končni rezultat pa je le nekaj minut za tem postavil Luka Gajić.

Tekma je potekala precej živo, a na žalost gledalcev bolj na sredini igrišča. Nekaj več od igre so imeli Domžalčani, a do resnejših zaključni strelov niso prišli. So bili pa zato na drugi strani nekajkrat nevarni Radomljani, a sta bila Gajić in Balić pri strelih nenatančna. Domžalčani so prvič resneje zapretili v 24. minuti, ko je po predložku Širok na šestih metrih žogo slabo zadel z glavo, tako da je ta končala v gol avtu. V zadnjih minutah prvega dela igre pa so se Domžalčani dvakrat znašli v lepi priložnosti za dosego zadetka. Najprej je Repasov strel po tleh z desne strani z dvajsetih metrov le za nekaj centimetrov zgrešil cilj, nekaj minut za tem pa je s strelom iz obrata poskusil tudi Firer, a je bil nenatančen.

V drugem delu igre so igralci v modrih dresih nekoliko bolj pritisnili na vrata Ivačiča, ki se je v 49. izkazal z obrambo po strelu Repasa z bližine. Prav slednji pa je bil v osrednji vlogi v 53. minuti, ko je nad njim grob prekršek storil radomeljski branilec Leo Ejup in si prislužil predčasno prho.

Prvi zadetek so gledalci videli v 69. minuti, potem ko je po mnenju Roberta Ponisa v kazenskem prostoru Radomljanov z roko igral eden od radomeljskih branilcev, kar pa so radomeljski nogometaši in navijači pospremili z neodobravanjem. Z enajstih metrov je nato zanesljivo zadel Firer.

Veselje Domžalčanov pa ni trajalo dolgo, saj je v 73. minuti žogo po napačni podaji na polovici Domžalčanov prestregel Gajić in se spustil v prodor, preigral dva nasprotna branilca in s pomočjo Blažiča žogo poslal za hrbet Milića.

Do konca tekme so gledalci videli še dve nevarnejši akciji Domžalčanov. Najprej je Blažič z glavo streljal mimo vrat, v 87. minuti pa je po strelu osamljenega Firerja z dvanajstih metrov žogo na črti z glavo izbil Jakovljević in tako poskrbel, da so se Radomljani veselili še desete letošnje točke.

 

28. krog Prve Lige Telekom Slovenije
Kalcer Radomlje - Domžale 1-1 (0-0)
Gledalcev: 
450
Strelca: Gajić 73.; Firer 69. (11-m)
Opominjan: Firer.
Izključen: Ejup (53.)
Sodniki: Roberto Ponis (glavni sodnik), Dejan Švarc, Mitja Podobnik (pomočnika), Damir Skomina (četrti sodnik).
Delegat: Danilo Levačič.

Kalcer Radomlje: Ivačič, Primc, Jakovljević, Jazbec, Ejup, Barukčič (K), Balić, Janković (Krcić 58.), Gajić (Babunski 74.), Cerar (Nunić 70.), Šipek. Na klopi: Kruljac, Predragović, Kovjenić, Kumer. Trener: Adnan Zildžović.
Domžale: Milić (K), Vetrih, Volarič (Majer 55.), Firer, Matjašič (Batrović 55.), Repas, Širok, Blažič, Dobrovoljc, Balkovec, Husmani (Ožbolt 78.). Na klopi: Golubović, Brachi, Žužek, Halilović. Trener: Simon Rožman.

 

A.S.
Foto: Rok Zore 

Sponzorji

Kalcer Količevo Karton Športni park Radomlje Domžalec.si Domžalske novice Janez Kos s.p. Radio HIT Cedevita Tehnounion Zavarovalnica Triglav Eurokontakt Modri val Car Center Cerar JUB Avto Cerar Opara Vido s.p. Elektroerozija Igor Marjetič s.p.