bg_image

Oglas

Prihodnji krog PLTS

Aluminij prepričljivo boljši

2017-02-26 19:56

Kalcer Radomljam in Aluminiju je pripadla čast otvoritve spomladanskega dela prvoligaške sezone. Hkrati je bil to tudi derbi začelja, ekipi pa je ločevalo devet točk. V obeh sredinah je med zimskim premorom prišlo do sprememb tako v ekipah kot na trenerskem stolčku. Na koncu so tri točke domov odnesli igralci Aluminija, ki so slavili z 0-3.

Tekmo so podjetneje začeli Radomljani, ki so vrata gostov ogrozili prek Šipka, Balića, Nunića in Jakovljevića, a so bili vsi poskusi nenatančni. Gostje v prvem delu igre sploh niso streljali proti vratom Aljaža Ivačiča, rumeni pa so imeli rahlo terensko premoč. Dva hitra protinapada Radomljanov bi se lahko iztekla uspešno, ko je Nunić potegnil po sredini, a s podajo ni zaposlil Šipka, ki se je vključeval v napad po desni strani.

V drugem polčasu so igralci Aluminija zaigrali bolj podjetno in večkrat ogrozili vrata domačih. Do vodstva so prišli po trinajstih minutah nadaljevanja, ko je po predložku Vrbanca s prostega strela z glavo zadel Josip Zeba. Spet trinajst minut kasneje pa so gostje podvojili vodstvo. Z roba kazenskega prostora je odbito žogo ob desni vratnici v gol poslal Mensah.

Končni izid tekme pa je po podaji Tahiraja z desne strani v kazenskem prostoru postavil Vrbanec, ki je devet minut pred koncem srečanja zadel iz neposredne bližine. Nekaj minut kasneje bi lahko častni zadetek za domače zabil Tin Karamatić, a je njegov strel z glavo gostujoči vratar Janžeković odbil v vratnico.


22. krog Prve lige Telekom Slovenije
Kalcer Radomlje - Aluminij 0-3 (0-0)
Gledalcev:
700
Opominjani: Balić, Karamatić; Mensah.
Sodniki: Nejc Kajtazović (glavni sodnik), Rafael Ajdovec, Davor Brezar (pomočnika, Marko Podgoršek (četrti sodnik).
Delegat : Janko Ponikvar.

Kalcer Radomlje: Ivačič, Karamatić, Ejup, Barukčič (K), Kramarić, Nunić, Cerar, Šipek (Vidmar 62.), Primc, Jakovljević (Jakovljević 77.), Balić (Rokavec 71.). Na klopi: Andrić, Kovjenić, Marinšek, Jazbec. Trener: Adnan Zildžović.

Aluminij: Janžeković, Panadić (Tahiraj 69.), Vrbanec (K), Bizjak (Krajnc 87.), Škoflek (Mesec 92.), Muminović, Zeba, Turkalj, Jakšić, Kocić, Mensah. Na klopi: Kovačić, Petrović, Damiš, Rogina. Trener: Slobodan Grubor.


A.S.
Foto: Rok Zore

Sponzorji

Kalcer Količevo Karton Športni park Radomlje Domžalec.si Domžalske novice Janez Kos s.p. Radio HIT Cedevita Tehnounion Zavarovalnica Triglav Eurokontakt Modri val Car Center Cerar JUB Avto Cerar Opara Vido s.p. Elektroerozija Igor Marjetič s.p.